Kalverfokclub Ring Súd

Veehouders, vertegenwoordigers, studentes... Een mengelmoes van enthousiaste mensen, die allemaal liefhebber zijn van fokkerij én gezelligheid. Dat is kort gezegd het bestuur van Ring Súd.

Met voorheen zo'n 8 kalverkeuringen in het gebied, is het inmiddels samengevoegd tot één gebied. Ring Zuid (Oost) Friesland. Veehouders uit het gebied zuid- oost Friesland mogen aan onze keuring meedoen... Dus van Steggerda tot aan Akkrum en van Heerenveen tot aan Haulerwijk zijn veehouders welkom! Want zonder deelnemers, geen keuring!

Voorgaande drie jaren bij Manage de Engbertshoeve in Gersloot (2011, 2012, 2013) Manege Dekema in Gorredijk (2008, 2009, 2010, 2011), daarvoor bij familie de Haan in Jubbega (2006, 2007).

In 2014 heeft de keuring een unieke draai gekregen onder de naam 'Dei fan 't kealtsje' (=Dag van het kalf). Meer dan 10 jaar geleden werd er voor de laatste keer vee op de Hoofstraat in Gorredijk gezien. In 2014 presteerde wij, kalverfokclub Ring Súd, in samenwerking met Museum Opsterland, het om meer dan 100 kalveren in hartje centrum Gorredijk te krijgen. In één woord vinden wij dit; 'Geweldig'. 

Naast een goede locatie en deelnemers, is het erg belangrijk om het financieel elk jaar weer mogelijk te kunnen maken. Erg blij zijn wij dan ook met onze hoofdsponsors Trouw Nutrition, CRV & Rabobank. En natuurlijk al onze andere sponsoren en vrijwilligers!

Hieronder worden alle bestuursleden aan jullie voorgesteld.

 

Naam: Gabriëlle Voshart
Woonplaats: Donkerbroekfoto gabrielle
Functie bestuur: Voorzitter en PR
Over mij:
Sinds 2009 ben ik actief in het bestuur van de kalverfokclub. De eerste jaren ben ik begonnen als lid, secretariaat en PR en sinds een paar jaar fungeer ik als voorzitster en PR.

De tweede zaterdag van september staat bij ons al jaren geblokt voor de kalverkeuring. Dei fan ’t Kealtsje is een echte traditie geworden, waar wij ontzettend trots op zijn. Samen met het bestuur werken wij er aan om ook dit jaar een succesvolle keuring met enthousiaste melkveehouders en deelnemers te organiseren. Wij hebben er in ieder geval zin in en ik hoop u ook. 


Naam: Arjan Hijlkemafoto arjan
Woonplaats: Langezwaag
Functie bestuur: Penningmeester
Over mij:
Ik ben student Dier-veehouderij op Van Hall Larenstein in Leeuwarden.
Naast mijn studie ben ik veel werkzaam op meerdere melkveebedrijven en doe ik aan pleksgewijs onkruidbestrijding op (gras)land.
Ik ben een paar jaar geleden bij het bestuur van Ring Súd gekomen, omdat het mij een mooie uitdaging leek.
Daarnaast is het erg gezellig ook zeker leerzaam en leuk om dit evenement mede te mogen organiseren.

 

Naam: Sjoerdtje de Visser
Woonplaats: Nij Beets
Functie bestuur: Secretaris
Over mij:
 In 2019 ben ik afgestudeerd in Dier&Veehouderij op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Daarnaast melk ik bij een aantal boeren en begeleid ik mensen met een beperking.
Mijn hobby’s zijn paardrijden en hardlopen. In 2015 ben ik gevraagd om deel te nemen in het bestuur.
Ondanks dat ik weinig ervaring met fokkerij en keuringen heb, vind ik het erg leuk om deel te nemen in het bestuur.
Ik hoop dat wij er weer een mooie keuring van kunnen maken met z’n allen!

 

 

foto jildau.jpgNaam: Jildau Broekens
Woonplaats: Gorredijk
Functie bestuur: Algemeen lid/vrijwilligers coördinatie
Over mij:
Ik ben werkzaam in de agrarische sector. Bij mijn vader in het landbouwmechanisatie bedrijf en op een melkveebedrijf in Lippenhuizen.
 Sinds 2014 zit ik in het bestuur van Ring Súd en ik doe dit met veel plezier. Ook zit ik bij de Youngbreeders. Ik vind de fokkerij geweldig, daarom is het erg leuk om de kalverkeuring in Gorredijk te organiseren.

 

 

foto hilkert.jpgNaam: Hilkert de Vries
Woonplaats: Duitsland
Functie bestuur: Algemeen lid
Over mij:
Sinds een aantal jaren zit in het bestuur van de kalverkeuring. Daarin regel ik de statussen en vele andere dingen daar omheen. Waarom Ring Súd? Zelf vind ik het geweldig om met vee bezig te zijn. En ga dan ook veel naar de veekeuringen.

 

 

 

Naam: Douwe van der Meulenfoto douwe.jpg
Woonplaats: Katlijk
Functie bestuur: Algemeen lid
Over mij:
Ik ben een erg gedreven jongen die van aanpakken houdt, dus ook bij clubs/verenigingen ben ik vaak van de partij. Daarbij sport ik ook 3x in de week in de vorm van survival.
Ik sport veel en ik ben vaak bij de schapen(30 stuks) en koeien(8 stuks) die we thuis hebben. Mijn vader en ik doen deze hobby met veel plezier.
In 2016 ben ik door wat mensen benaderd om bij de kalverkeuring in het bestuur te komen. Dit leek me een leuke uitdaging. Ik hoop dat wij leuke jaren tegemoet gaan en veel plezier hebben.

 

 

Naam: Danny Nijholt
Woonplaats: Oldeberkoop
Functie bestuur: Algemeen lid
Over mij:
Ik ben eigenaar van Danny Nijholt Agrarische dienstverlening waar ik in 2014 mee gestart ben en door gegroeid bent tot een goed lopend bedrijf in de agrarische sector.
Waarom ik in het bestuur zit van de kalverkeuring? In 2015 ben ik gevraagd door medebestuursleden om als bestuurslid te starten en mijn kennis en ervaring te delen over vee. Ik ben zelf al jaren actief in de keuringswereld, dus voor mij is dit een nieuwe uitdaging.

 thomas mulder

Naam: Thomas Mulder
Woonplaats: Lippenhuizen
Functie bestuur: Algemeen lid
Over mij:
Samen met mijn ouders heb ik een melkveebedrijf met 75 koeien. Naast mijn studie Dier- en Veehouderij in Leeuwarden breng ik zoveel mogelijk tijd door op de boerderij. Ik voel me het meest thuis in de agrarische sector en haal hier veel energie uit. De wisselwerking tussen de koeien en het landwerk vind ik geweldig en ik genie van een koe of kalf met een best exterieur! Ik zal me inzetten om er ook dit jaar weer een geslaagd evenement van te maken waarbij we zullen laten zien hoe mooi de agrarische sector is!

Graag tot ziens op de 2e zaterdag van septemer!