Kalverfokclub Ring Súd

Gebiedsgrens

Veehouders uit het gebied Zuid- Oost Friesland mogen deelnemen aan de keuring van Ring Súd. Dit gebied loopt van Steggerda tot aan Akkrum en van Heerenveen tot aan Haulerwijk. 

Leeftijdgrens kalveren

De kalveren die deelnemen aan de keuring zijn geboren vanaf 1 september 2018 tot en met 30 april 2019. 

IBR reglement

Ring Súd organiseert op 14 september 2019 een IBR- veilige kalverkeuring. Dit houdt in dat bedrijven die niet IBR- vrij gecertificeerd zijn 2 maal moeten enten, namelijk 6 weken (in week 31) en 2 weken (in week 35) voor de keuring.

Indien u aan het IBR- ent programma mee doet moet u ook 2x vaccineren, omdat niet alle kalveren de basis enting gehad hebben. Kunt u wel aantonen dat uw deelnemende kalveren een basis enting gehad hebben, dan hoeft u maar 1x te enten (2 weken voor de keuring).

IBR- vrije bedrijven hoeven, i.v.m. het bovenstaande, geen actie te ondernemen vooraf gaande aan de keuring.  Echter na de keuring dienen de kalveren van IBR- vrije bedrijven onderzocht te worden op IBR d.m.v. bloedmonsters om de IBR- vrije status terug te krijgen. In de tussen tijd wordt de status opgeschort.

Voor alle bedrijven geldt dat de gezondheidsverklaring en IBR vaccinatie- verklaring voor 11 september 2019 volledig ingevuld bij uw contactpersoon van de kalverfokclub ingeleverd moet worden. Ook kunt u het gescand mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BVD reglement

Ring Súd organiseert op 14 september 2019 een BVD- vrije kalverkeuring. Dit houdt in dat de dieren die op de keuring komen BVD- vrij moeten zijn.
Niet BVD- vrije bedrijven moeten 6 weken (week 31) voor de keuring bloedtappen van de dieren die naar de keuring gaan. Deze bloedmonsters dienen te worden onderzocht op BVD.

Een kopie van de uitslag van het onderzoek moet voor 11 september 2019 ingeleverd worden bij uw contactpersoon van de organisatie. Ook kunt u het gescand mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klinische onderzoek

In week 36, week voor afgaande aan de keuring, dienen alle kalveren die deel nemen aan de keuring, klinisch worden onderzocht op besmettelijke dierziekten door de dierenarts, deze dient ook de gezondheidsverklaring in te vullen.

Leptospirose

Alle deelnemende bedrijven dienen van Leptospirose vrij te zijn.