Kalverfokclub Ring Súd

Veehouders, vertegenwoordigers, studentes... Een mengelmoes van enthousiaste mensen, die allemaal liefhebber zijn van fokkerij én gezelligheid. Dat is kort gezegd het bestuur van Ring Súd.

Met voorheen zo'n 8 kalverkeuringen in het gebied, is het inmiddels samengevoegd tot één gebied. Ring Zuid (Oost) Friesland. Veehouders uit het gebied zuid- oost Friesland mogen aan onze keuring meedoen... Dus van Steggerda tot aan Akkrum en van Heerenveen tot aan Haulerwijk zijn veehouders welkom! Want zonder deelnemers, geen keuring!

Voorgaande drie jaren bij Manage de Engbertshoeve in Gersloot (2011, 2012, 2013) Manege Dekema in Gorredijk (2008, 2009, 2010, 2011), daarvoor bij familie de Haan in Jubbega (2006, 2007).

In 2014 heeft de keuring een unieke draai gekregen onder de naam 'Dei fan 't kealtsje' (=Dag van het kalf). Meer dan 10 jaar geleden werd er voor de laatste keer vee op de Hoofstraat in Gorredijk gezien. In 2014 presteerde wij, kalverfokclub Ring Súd, in samenwerking met Museum Opsterland, het om meer dan 100 kalveren in hartje centrum Gorredijk te krijgen. In één woord vinden wij dit; 'Geweldig'. 

Naast een goede locatie en deelnemers, is het erg belangrijk om het financieel elk jaar weer mogelijk te kunnen maken. Erg blij zijn wij dan ook met onze hoofdsponsors Trouw Nutrition, CRV & Rabobank. En natuurlijk al onze andere sponsoren en vrijwilligers!

Hieronder worden alle bestuursleden aan jullie voorgesteld.

 

Naam: Gabriëlle Voshart
Leeftijd: 25
Woonplaats: Donkerbroekfoto gabrielle
Functie bestuur: Voorzitter en PR
Over mij:
Sinds 2009 ben ik actief in het bestuur van de kalverfokclub. De eerste jaren ben ik begonnen als lid, secretariaat en PR en sinds een paar jaar fungeer ik als voorzitster en PR. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam op een melkveebedrijf waar ik de kalveropfok verzorg. Naast mijn werkzaamheden ben ik actief bij de AJO en houd ik van fotograferen en reizen.

De tweede zaterdag van september staat bij ons al jaren geblokt voor de kalverkeuring. Dei fan ’t Kealtsje is een echte traditie geworden, waar wij ontzettend trots op zijn. Samen met het bestuur werken wij er aan om ook dit jaar een succesvolle keuring met enthousiaste melkveehouders en deelnemers te organiseren. Wij hebben er in ieder geval zin in en ik hoop u ook.

 

foto brent.jpgNaam: Brent Reitsma
Leeftijd: 21
Woonplaats: Heerenveen
Functie bestuur: Vicevoorzitter
Over mij:
Ik werk bij een recycle bedrijf in Brabant waar we hout verwerken. Ze zijn gevestigd op meerdere locaties in Nederland en Duitsland.
Ik zit nu al vier jaar in het bestuur (waaronder een aantal jaar als vicevoorzitter) en doe het met veel plezier.

 


Naam: Arjan Hijlkemafoto arjan
Leeftijd: 23
Woonplaats: Langezwaag
Functie bestuur: Penningmeester
Over mij:
Ik ben student Dier-veehouderij op Van Hall Larenstein in Leeuwarden.
Naast mijn studie ben ik veel werkzaam op meerdere melkveebedrijven en doe ik aan pleksgewijs onkruidbestrijding op (gras)land.
Ik ben een paar jaar geleden bij het bestuur van Ring Súd gekomen, omdat het mij een mooie uitdaging leek.
Daarnaast is het erg gezellig ook zeker leerzaam en leuk om dit evenement mede te mogen organiseren.

 

Naam: Sjoerdtje de Visser
Leeftijd: 22
Woonplaats: Nij Beets
Functie bestuur: Secretaris
Over mij:
Ik ben studente Dier&Veehouderij op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Daarnaast melk ik bij een aantal boeren en begeleid ik mensen met een beperking.
Mijn hobby’s zijn paardrijden en hardlopen. 2 jaar terug ben ik gevraagd om deel te nemen in het bestuur.
Ondanks dat ik weinig ervaring met fokkerij en keuringen heb, vind ik het erg leuk om deel te nemen in het bestuur.
Ik hoop dat wij er weer een mooie keuring van kunnen maken met z’n allen!

 

 

foto jildau.jpgNaam: Jildau Broekens
Leeftijd: 22
Woonplaats: Gorredijk
Functie bestuur: Algemeen lid/vrijwilligers coördinatie
Over mij:
Ik doe de opleiding Verkoopmanager Mobiliteitsbranche in Groningen. Ik ben werkzaam in de agrarische sector. Bij mijn vader in het landbouwmechanisatie bedrijf en op een melkveebedrijf in Lippenhuizen en in Oosterwolde.
Dit is mijn 3e jaar in het bestuur van Ring Súd en ik doe dit met veel plezier. Ook zit ik bij de Youngbreeders. Ik vind de fokkerij geweldig, daarom is het erg leuk om de kalverkeuring in Gorredijk te organiseren.

 

 

foto hilkert.jpgNaam: Hilkert de Vries
Leeftijd: 22
Woonplaats: Lippenhuizen
Functie bestuur: Algemeen lid
Over mij:
Ik werk momenteel bij Mts. Hanegraaf, daar werk ik ongeveer 30 á 40 uur in de week. Mijn hobby’s zijn het fokken van goed vee.

Waarom Ring Súd? Zelf vind ik het geweldig om met vee bezig te zijn. En ga dan ook veel naar de veekeuringen.

 

 

 

Naam: Douwe van der Meulenfoto douwe.jpg
Leeftijd: 20
Woonplaats: Katlijk
Functie bestuur: Algemeen lid
Over mij:
Ik ben een erg gedreven jongen die van aanpakken houdt, dus ook bij clubs/verenigingen ben ik vaak van de partij. Daarbij sport ik ook 3x in de week in de vorm van survival.
Ik werk bij hoveniersbedrijf Tenge in Heerenveen en doe het werk met veel plezier.
Naast mijn werk en sport ben ik veel bij de schapen(30 stuks) en koeien(8 stuks) die we thuis hebben. Mijn vader en ik doen deze hobby met veel plezier.
Vorig jaar ben ik door wat mensen benaderd om bij de kalverkeuring in het bestuur te komen. Dit leek me een leuke uitdaging. Ik hoop dat wij leuke jaren tegemoet gaan en veel plezier hebben.

 

 

Naam: Danny Nijholt
Leeftijd: 24
Woonplaats: Oldeberkoop
Functie bestuur: Algemeen lid
Over mij:
Ik ben eigenaar van Danny Nijholt Agrarische dienstverlening waar ik in 2014 mee gestart ben en door gegroeid bent tot een goed lopend bedrijf in de agrarische sector.
Waarom ik in het bestuur zit van de kalverkeuring? Ik ben gevraagd door medebestuur leden om dit jaar als nieuw bestuurslid te starten en mijn kennis en ervaring te delen over vee. Ik ben zelf al jaren actief in de keuringswereld, dus voor mij is dit een nieuwe uitdaging.