Kalverfokclub Ring Súd

_DSC0378Met maar liefst 102 kalveren in het programmaboekje (afkomstig van 23 bedrijven), veel enthousiaste inzenders en voorbrengers én veel publiek was de kalverkeuring in Gorredijk weer een groot succes!

Onder het deskundige oog van de vier juryleden (Alex Borst, Johannes Schipper, Marcel Rijkers en Marieke de Weerd) werden de prijzen deze dag goed verdeeld. J. de Vries uit Boyl sleepte met Willy 108 (nakomeling van Sabbiona Birman) de prijs 'algemeen kampioen' binnen, voorgebracht door Merijn de Vries. Hij bleef daarmee in de categorie oudere kalveren net HBC Goldwyn Tate-ET voor van Schep Holsteins FR BV uit Boyl (reserve kampioen).

Bij de middengroep kalveren werd Rivierhoeve Frona 81 bekroond tot kampioen (v. Gilette Final Cut). Lyra 12 (v. Red Gold) van Mts. Veenhouwer-Mulder uit Oosterstreek werd in deze categorie reserve kampioen.

De kampioenstitel ging bij de jongere kalveren naar Mts. G + M Bouma uit Gorredijk. Singelhof Micky (v. Bofran Lucky Star) liet de winnaar van vorig jaar achter zich, namelijk van OW + CJ Dolstra-Smink uit Oosterstreek. Zuid- Ooster Susette 24 (v. Poos Stadel Classic) kreeg de welverdiende reserve plaats.

Arbiter Rixt Schaap-Landman had tijdens deze dag de taak om de kampioenes aan te wijzen voor het mooiste voorbrengen en het mooiste toilet. Met een enthousiaste mondelinge toelichting door Rixt, werd Bente Britt de Haan met HH Oslo 36 (Mts. de Haan-de Vries, Hemrik) tot kampioen mooiste toilet benoemd. Zij had haar kalf het beste gepoetst en getoiletteerd, aldus de arbiter.

Veel competitie was er ook tijdens het kampioenschap voor het mooiste voorbrengen. Mats Bijstra (Mts. Bijstra-Vernooy, Hoornsterzwaag) kreeg de grote complimenten van de arbiter als beste jongste deelnemer tijdens het voorbrengen. Hij liep als jongste deelnemer helemaal alleen met zijn eigen kalf en ontving dan ook een enthousiast applaus van het publiek. De uiteindelijke kampioen werd Romilde van Wel met Zuid- Ooster Harmke 353 (eig. Mts. Dolstra-Smink, Oosterstreek). Zij was het meest geconcentreerd op haar kalf en wist haar kalf het beste voor te brengen.

Mts. G + M Bouma uit Gorredijk wonnen de kampioenstitel voor de beste bedrijfscollectie en bleven daarmee nipt Mts. Bijstra- Vernooy uit Hoornsterzwaag voor.

Namens Kalverfokclub Ring Sûd:

Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!!!

Ook willen we via deze weg onze hoofdsponsor Nutrifeed bedanken en natuurlijk al onze andere sponsoren en vrijwilligers.